Qvickly/Billmate för Prestashop

1 Installera Billmate för Prestashop

1.1 Via FTP

1. Ladda ner Billmate Betalgateway till Prestashop här: Billmate BetalGateway

2. Packa upp paketet (med WinZip eller Winrar eller liknande program).

3. Ladda upp filerna som ligger i mappen i root/modules i din butiks katalog med FileZilla eller liknande ftp-program.

Såhär kan det se ut i FileZilla:

Dessa filerna ska inkluderas i root/modules:

Här laddar ni in våra filer och de kommer automatiskt hamna på rätt plats och kommer inte att skriva över några andra filer i de mapparna som vår plugin behandlar. När man sedan ska uppgradera skriver man helt enkelt över alla filer som är våra på samma sätt som du gjorde när du laddar in den första gången.

1.2 Installera Billmate Betalgateway

1. Logga in i din PrestaShops administrationspanel
  2. Navigera till Moduler –> Modulkatalog
  3. Skriv in i textrutan ”Billmate” och klicka sök
  4. Väl att enbart att installalera Billmate Betalgateway.

2 Billmate Inställningar

Navigera till “Moduler -> Module Maneger -> Annat -> Billmate Betalgateway – > Konfiguera. Här hittar du din Billmate inställning. Om sidan ej visas utan du får upp en error 404-sida, logga ut och sedan in igen.

Navigera till fliken inställningar i Billmate Inställningarna.

2.1 Billmate ID

Här anger du din fyrsiffriga nyckel som du hittar när du loggar in på Billmate Online och klicka dig fram till Inställningar -> Integration -> Billmate API uppgifter.

2.2 Billmate hemliga nyckel

Här anger du din tolvsiffriga nyckel som du hittar när du loggar in på Billmate Online och klicka dig fram till Inställningar -> Integration -> Billmate API uppgifter.

2.3 Order id används av Billmate

Här kan ni välja om Billmate Online ska visa orderns id eller referens id.

2.4 Aktivera/Kreditera/Makulera Betalningar

Genom aktivera checkboxen och därefter välja en  specificerad orderstatusas. Har ni möjlighet att aktivera/kreditera/makulera betalningar via Prestashop.

Exempel:

1. Kryssa i Checkboxen Aktivera fakturor automatiskt i Billmate Online när ordern får valt status:
  2. Välj status skickad i listan nedanför.
  3. Genomför en faktura betalning på er sida.
  4. Gå till Prestashop – > Odrar ->  Gå in på lagda ordern.
  5. Välj att ändra statusen till ”Skickad” och klicka spara.
  6. Ordern är nu aktiverad och fakturan är utskickad till Kund.

Aktivera Hämta adress (Billmate CustomPay)

Denna inställningen rör enbart kunder med Billmate CustomPay. Använder ni er enbart av Billmate Checkout kan denna vara avaktiverad.

2.5 Visa ordernoteringar

Här väljer du om du vill aktivera ordernotering på Billmate Checkout sidan. Är denna aktiv kan en användare skriva in ett valfritt meddelande som ni därefter kan på ordern i Prestashop

2.6 Logotyp som visas på fakturan

Här kan du bestämma vilken logo du vill använda på din faktura som skickas ut till dina kunder. Har du flera butiker med olika logotyper anger du det namn på den logo som ska gälla vid köp i respektive butik. Logotyperna laddar du upp i Billmate Online under ”Inställningar->Företagsuppgifter->Företagets logotyp”. Har du bara en logo så kan du lämna detta fält blankt.

3 Billmate Checkout

Navigera till fliken Billmate Checkout i Billmate Inställningarna.

3.1 Aktivera Billmate Checkout

Här anger du om Billmate Checkout ska vara aktiverad/inaktiverad på din kassa . Kryssar du i rutan är den aktiverad, ej i kryssad är den inaktiverad.

3.2 Aktivera testläget

Här anger du om Billmate Checkout ska genomföra riktiga betalningar eller enbart testbetalningar. Kryssar du i rutan är den aktiverad, ej i kryssad är den inaktiverad.  När testläge är aktiverad kommer en gröntext visas ovanför Billmate Checkout som beskriver att Billmate Checkout körs i testläge.

3.3 Sätt orderstatus

avsnitt 2.4 diskuterade vi möjligheten att aktivera fakturor/kortbetalningar direkt i plattformen. I denna listan väljer ni vilken status som ska användas när en  betalningen är genomförd via Billmate Checkout

3.4 Sätt köpvilkor sida

Här anger du i listan vilken som ska vara butikens köpvillkor sida. (ex. https://dinbutik.se/kopvillkor). Köpvillkoren ser du under slutför köp när du genomför en betalning med Billmate Checkout.

3.5 Aktivera Fakturaavgift

Navigera till fliken faktura i Billmate Inställningarna.

Obs efter dessa inställningarna är gjorda är det viktigt att klicka spara. När Billmate Checkout endast ska användas som betalningsmedel från Billmate ska alla andra inställningar i denna vyn vara avaktiverade.

Välj fakturaavgift: Här anger du hur mycket du vill debitera kunden i fakturaavgift exkl. moms.

Välj momsklass för fakturaavgift. Här kan du ställa in om ni vill ha moms på er fakturaavgift