Qvickly/Billmate för OpenCart 3

Observera att Qvickly/Billmate för OpenCart inte längre utvecklas eller underhålls.

1 Installera Billmate Checkout

1 Ladda ner den senaste versionen av zip-filen

2 Packa upp paketet (med WinZip eller Winrar eller liknande program)..

3 Öppna upp din opencart 3 installation med FileZilla eller liknande FTP-program.

4 Navigera ifrån rootkatalogen till mappen /upload mappen. I denna mapp drar du över dom nya filerna ifrån zip-filen. När detta görs kommer det automatiskt att hamna på rätt plats och kommer inte att skriva över några andra filer i mapparna som vårt plugin använder. När du vid senare tillfälle ska uppgraderar modulen skriver du helt enkelt över alla våra filer på samma sätt som du gjorde när du laddade upp första gången.

5 Logga in på din opencart 3 butik och Navigera till “-> Extensions-> Payment->  Billmate Checkout”. Här klickar ni på den gröna knappen för att installera Billmate Checkout.

2 Billmate Checkout inställningar

Navigera till “-> Extensions-> Payment->  Billmate Checkout”. Klicka på den blåa pennan för att öppna Billmate inställningarna.

2.1 Billmate ID

Här anger du din fyrsiffriga nyckel som du hittar när du loggar in på Billmate Online och klicka dig fram till Inställningar -> Integration -> Billmate API uppgifter.

2.2 Billmate hemliga nyckel

Här anger du din tolvsiffriga nyckel som du hittar när du loggar in på Billmate Online och klicka dig fram till Inställningar -> Integration -> Billmate API uppgifter.

2.3 Aktivera BIllmate Checkout

Här anger du om Billmate Checkout ska vara aktiverad/inaktiverad på din sida. Väljer du Ja är den aktiverad, väljer du Nej är den inaktiverad.

2.4 Aktivera testläge

Här anger du om Billmate Checkout ska vara  i testläge på din kassa . Väljer du ja i aktiverad i listan är den aktiverad, väljer du avaktiverad är Billmate Checkout testläge inaktiverad.

2.5 Standard orderstatus

Här väljer du vilken orderstatus som ska användas när en betalning är genomförd med Billmate Checkout.

2.6 Skicka orderevents till Billmate

Här kan du välja om du vill kunna aktivera en Billmate kort/faktura betalning direkt ifrån din butik med hjälp av annan orderstatus. Väljer du aktiverad i listan är den aktiverad, väljer du avaktiverad i listan är den inaktiverad.

Exempel

1. Välj Aktivera i listan för att automatiskt i Billmate Online när ordern får valt status:
  2. Välj status completed i listan nedanför.
  3. Genomför en fakturabetalning på er sida.
  4. Gå till Opencart 3 – > Ordrar -> Gå in på lagda ordern.
  5. Välj att ändra statusen till ”Completed” och klicka spara.
  6. Ordern är nu aktiverad och fakturan är utskickad till Kund

2.7  Visa Ordernotering

Här väljer du om du vill aktivera ordernotering på kassasidan. Är denna aktiv kan en användare skriva in ett valfrit meddelande som ni därefter kan hitta på orderdetaljen i OpenCart 3.

2.8 Butikens köpvillkor

Här anger du URL:en till butikens köpvillkor. (ex. https://dinbutik.se/kopvillkor). Köpvillkoren ser du under slutför köp när du genomför en betalning med Billmate Checkout.

2.9 Butikens integritetspolicy

Här anger du URL:en till butikens integritetspolicy. (ex. https://dinbutik.se/integritetspolicy). Integritetspolicy ser du under slutförk öp när du genomför en betalning med Billmate Checkout.

2.1 Billmate ID

Här anger du din fyrsiffriga nyckel som du hittar när du loggar in på Billmate Online och klickar dig fram till Inställningar -> Integration -> Billmate API uppgifter.

2.2 Billmate hemliga nyckel

Här anger du din tolvsiffriga nyckel som du hittar när du loggar in på Billmate Online och klickar dig fram till Inställningar -> Integration -> Billmate API uppgifter.

2.3 Aktivera BIllmate Checkout

Här anger du om Billmate Checkout ska vara aktiverad/inaktiverad på din sida. Väljer du Ja är den aktiverad, väljer du Nej är den inaktiverad.

2.4 Aktivera testläge

Här anger du om Billmate Checkout ska vara  i testläge på din kassa . Väljer du Ja i aktiverad i listan är den aktiverad, väljer du Nej  i avaktiverad är Billmate Checkout testläge inaktiverad.

2.5 Standard orderstatus

Här väljer du vilken orderstatus som ska användas när en betalning är genomförd med Billmate Checkout.

2.6 Skicka orderevents till Billmate

Här kan du välja om du vill kunna aktivera en Billmate kort/faktura-betalning direkt ifrån din butik med hjälp av annan orderstatus. Väljer du aktiverad i listan är den aktiverad, väljer du avaktiverad i listan är den inaktiverad.

Exempel

1. Välj status completed i listan nedanför.
  2. Genomför en faktura betalning på er sida.
  3. Gå till Opencart 3 – > Odrar -> Gå in på lagda ordern.
  4. Välj att ändra statusen till ”Completed” och klicka spara.
  5. Ordern är nu aktiverad och fakturan är utskickad till Kund

2.7  Visa Ordernotering

Här väljer du om du vill aktivera ordernotering på kassa sidan. Är denna aktiv kan en användare skriva in ett valfrit meddelande som ni därefter kan hitta på orderdetaljen i OpenCart 3.

2.8 Butikens köpvillkor

Här anger du URL:en till butikens köpvillkor. (ex. https://dinbutik.se/kopvillkor). Köpvillkoren ser du under slutförköp när du genomför en betalning med Billmate Checkout.

2.9 Butikens integritetspolicy

Här anger du URL:en till butikens integritetspolicy. (ex. https://dinbutik.se/integritetspolicy). Integritetspolicy ser du under slutförköp när du genomför en betalning med Billmate Checkout.