Order Hantering (Qvickly Order Management for WooCommerce)

Denna dokumentation tillhör det fristående tillägget för att automatisera orderhantering gällande ordrar slutförda med tillägget Qvickly Checkout för WooCommerce v2.

1: Installera Qvickly Order Management for WooCommerce

1: Logga in på din WordPress administrationspanel

2: Navigera till fliken tillägg och klicka sedan på lägg till nytt.

3: Sök efter Qvickly Order Management for WooCommerce i sökrutan för att kunna få fram tillägget.

4: Klicka sedan installera Qvickly Order Management for WooCommerce och därefter aktivera.

2: Konfigurera Qvickly Order Management

for WooCommerce

Navigera till “WooCommerce-> Inställningar –> Betalningar –> Qvickly Checkout –>  Hantera -> Order Management

Order Management

Aktivera Qvickly ordrar automatiskt när WooCommerce ordern ändras till Färdigbehandlad.

Om du sätter denna funktion som aktiv kommer en faktura/kort order att bli aktiverad när den blir uppdaterad ifrån behandlad till färdigbehandlad i WooCommerce orderhanteringssystem. På så sätt slipper du gå in och manuellt aktivera en order i portal.qvickly.io.

Aktivera en reserverad Qvickly betalning som är gjort med kort/faktura/delbetalning med att ordern markeras som Färdigbehandlad i WooCommerce.

1: För att en order ska bli aktiverad ska anpassad godkänd orderstatus sättas till ”Färdigbehandlad”

2: Gå till order redigeringsvyn genom att navigera till → WooCommerce → Order och klicka på den ordern du vill redigera.

3: I rutan orderdetaljer finns en markeringsruta med namnet Order status. Ändra status till ”Färdigbehandlad”. Klicka sedan på spara längst upp till höger på skärmen.

4: Om aktiveringen lyckat skapas en ny ordernotering med information om Qvickly fakturanumret.

Avbryt Qvickly ordrar automatiskt när WooCommerce ordern ändras till Avbruten.

Om du sätter denna funktion som aktiv kommer en faktura/kort order att bli makulerad i Qvickly Portal när den blir uppdaterad till statusen Avbyten i WooCommerce orderhanteringssystem. På så sätt slipper du gå in och manuellt makulera en order i portal.qvickly.io.

Avbryt en kort/faktura/delbetalning order i Qvickly i samband med att en order markeras som Avbruten i WooCommerce.

1: Gå till order redigeringsvyn genom att navigera till → WooCommerce → Order och klicka på den ordern du vill markulera.

2: I rutan orderdetaljer finns en markeringsruta med namnet Order status. Ändra status till ”Avbruten”. Klicka sedan på spara längst upp till höger på skärmen.

3: Om makuleringen lyckas skapas en ny ordernotering med information om Qvickly fakturanumret.

Uppdatera Qvickly ordrar automatiskt när WooCommerce ordern uppdateras.

Om du sätter denna funktion som aktiv kommer en faktura/kort order att bli uppdaterad i Qvickly Portal när den blir uppdaterad till i WooCommerce orderhanteringssystem. På så sätt slipper du gå in och redigera en order i portal.qvickly.io.

• Uppdateringen av en kort/faktura order fungerar inte i WooCommerce om du redan har aktiverat ordern.
  • ordern. Uppdateringen av en kortbetalning kan aldrig uppdateras till en högre summa än ursprungsbeloppet.
  • Direktbetalning där kunden blir debiterat direkt som Swish/Bank beställningar går inte att uppdatera.

1: Gå till order redigeringsvyn genom att navigera till → WooCommerce → Order och klicka på ordern du vill redigera/uppdatera.

2: Ändra status till ”Pausad” för att redigera denna beställning.

3: Klicka på pennan vid den artikeln du vill redigera för att ändra pris och antal.

4: När du är klar med redigeringen trycker du på den blåa knappen ”Spara” för att uppdatera betalningen.

4: Om uppdateringen lyckas uppdateras beställningen i WooCommerce och Qvickly Portal. I WooCommerce skapas en ny ordernotering med hänvisning till vilket transaktionsnummer som har blivit uppdaterat.

Kreditera Qvickly ordrar automatiskt i WooCommerce.

För en kort/faktura/delbetalning order ska bli återbetald i samband med Qvickly måste orderstatus i WooCommerce vara satt till Färdigbehandlad, dvs ordern i Qvickly måste ha blivit aktiverad.

• Återbetalning av en kort/faktura order fungerar även i WooCommerce om du har aktiverat ordern direkt i Qvickly Portal.
  • Direktbetalning där kunden blir debiterat direkt som Swish/Bank beställningar behövs ingen aktivering göras först på ordern.

1: Gå till order redigeringsvyn genom att navigera till → WooCommerce → Order och klicka på den ordern du vill återbetala.

2: Klicka på återbetalningsknappen som du hittar nedanför artiklarna till vänster. När knappen har blivit aktiverad kommer ett nytt textfält visas vid artiklarna där du kan redigera vad som ska återbetalas på ordern.

3: När du är klar med redigeringen trycker du på den blåa knappen ”Återbetala via Qvickly Checkout” för att spara återbetalningen.  Om du inte vill att återbetalningen ska uppdateras till Qvickly Portal väljer du istället knappen återbetala manuellt.

4: Om krediteringen lyckas skapas en kreditfaktura i Qvickly Portal som automatiskt blir aktiverad. I WooCommerce skapas en ny ordernotering med hänvisning till vilket transaktionsnummer som återbetalningen genomförts.